📌 334 de elevi din comunități dezavantajate au beneficiat de acces la oportunități educaționale echitabile.
📌 Crearea a trei spații de învățare outdoor, care facilitează metode inovatoare de predare și sprijină participarea activă a elevilor.
📌 40 de cadre didactice și personal de sprijin și-au îmbunătățit competențele privind tehnicile de educație non-formală.
Metode utilizate:
1) Program educativ non-formal de tip outdoor: Ateliere de dezvoltare cognitivă și socio-emoțional-educative
🎯 Ateliere „Ludos” (orientare prin joc si miscare): Team-building, spirit de echipa, autocunoaștere, dezvoltarea relaxării și a spiritului ludic
🎨 Ateliere ArtStudio: ateliere de creație, atelierele de creație manuală, tip handmade
🧠 Ateliere de gândire critică, joc, autocunoaștere și auto-exprimare
📷 Ateliere de MySELFie: exerciții/ proiecte de creare de personaje prin metode și tehnici de e-learning & digital learning
🌳Ateliere „Școala de afară”: activități de mișcare și explorarea mediului înconjurător/naturii, trasee cu/fără obstacole în natură, plimbări, orientare cu busola, jocuri și exerciții în natură, îngrijirea și amenjarea spațiilor verzi/în natură)
2) Program educativ, non-formal de tip outdoor: Clubul de Horticultură „BONSAI” pentru 80 de elevi cu cerințe educaționale speciale din grupul țintă - Școala Profesională Specială „Samus”
Prin aceste metode, elevii au reușit să își contextualizeze cunoștințele, să își îmbunătățească imaginea de sine, să devină mai adaptabili la regulile sociale și, cel mai important, să fie mai motivați să continue studiile.
📌 Acest manual de bune practici își propune să ofere un ghid util pentru cadre didactice, factori de decizie și organizații interesate de replicarea acestor modele educaționale de educație non-formală.
Explorează manualul
Manual Școala de afară - Pătratul fără laturi -Manual metodologic pentru activități non-formale educaționale de tip outdoor